DTCF Akademi grubunun “Türkiye Cumhuriyeti’nin dil politikası nasıl olmalıdır? (Ülkücü hareket nasıl bir dil politikasını savunmalıdır?)” konulu, ilk programlı çalışması 18/05/2020 Pazartesi günü saat 13’te başlayacaktır.
Bu çalışmada tartışma düzenine yön vermesi, çalışma sınırları hakkında bilgi vermesi bakımından arkadaşımız Prof. Dr. Vahit Türk’ün “DİL POLİTİKASI” adlı makalesi esas alınmıştır. Bu çalışmada esas konuya yönelik olarak alanlarında yaptıkları çalışmalarla gurur kaynağımız olan Prof. Dr. Vahit Türk, Prof. Dr. Ayşe İnce İlker ve Doç. Dr. Aziz Gökçe’nin birer değerlendirmesi yer alacak; ayrıca dil politikası belirlenirken hatırlanması ve bilinmesi şart olan “1926 Bakü Türkoloji Kongresi” ni de bugünkü tartışma amacımıza ulaşırsa daha ileriki bir tarihte yapmayı düşünüyoruz. Bu nedenle bugünkü tartışmada kısaca yer verme maddesini programdan çıkardık.
Aşağıda çalışmanın programını ve toplantı öncesi okunması tavsiyesiyle adı geçen makaleyi bir kere daha paylaşacağız.
Pazartesi günü yapacağımız bu çalışma, eksiğiyle fazlasıyla bir örnek çalışma, Akademi grubunun bundan sonraki çalışmaları bakımından da yol gösterici olacaktır. Bu çalışmaya katkıda bulunacak arkadaşlarımız yıllarını bu konulara vermiş, Türkiye’de belli yerlere gelmiş arkadaşlarımızdır. Onların değerlendirmelerini okuduktan sonra, bu arkadaşlarımıza soru sorma fırsatımız da olacak. Bu şekilde eksikliklerimizi kaynağından giderme, farklı bakış açılarını görme fırsatını yakalamış olacağız. Bize düşen bu fırsatı iyi kullanmaktır. Bu bakış açısıyla nice güzel çalışmalara imza atacağımıza, başta hedeflediğimiz “ÜLKÜCÜ HAREKETİN KÜLTÜR ALTYAPISINA KATKIDA BULUNMA” hedefini gerçekleştireceğimize inanıyoruz.
İhtimal az ama bu çalışma “Onlar ne bilir, en iyisini ben bilirim. Dediğim dediktir.” felsefesinin etkili olduğu bir çalışmaya dönüşürse, bundan sonrası için programlı bir çalışma yapılmayacaktır.
Bilginizi rica ederiz.
DÜZENLEME KURULU
PROGRAM
1. Çalışma sunumu- Şerif Kutludağ
2. Çalışma temel makalesinin özeti- Ercan Çalışkan
3. Dil politikası üzerine değerlendirmeler:
a) Prof. Dr. Vahit Türk
b) Prof. Dr. Ayşe İlker İnce
c) Doç. Dr. Aziz Gökçe
YAZILARIN OKUNMASI VE ANLAŞILMASI İÇİN İKİ SAATLİK ARA. (Bu arada grup paylaşıma kapatılacaktır.)
4. Grup arkadaşlarımızın soru paylaşımları
5. Arslan Küçükyıldız yönetiminde soruların uzmanları tarafından cevaplandırılması
6. Çalışmanın raporlaştırılması- Arslan Küçükyıldız
Yorum bulunmamaktadır.