Bizim gençliğimizde cep telefonu yoktu. Mektup vardı, kart vardı.
Ya mekânlarda ya okullarda buluşurduk. Şehirler arası görüşme tatilden tatile, izinden izine olurdu.
Öyleki; Birisini görmek için 600-700km gitmeyi göze alınırdı.Akşam otobüsüne biner, gittiğiniz şehrin en işlek caddelerinde dolaşırsınız. Belki O’nu görürüm ümidiyle…O’nun sizin varlığınızdan bile haberi olmazsa bile. Şansınız varsa görürsünüz. Yoksa , aç susuz yüreğiniz yanık, sanki görmüş görüşmüş gibi anlamsız bir sevinçle akşam otobüsüyle geri dönersiniz.
Niyemi? Onu da siz düşünün. ..
Şimdi herkesin elinde cep telefonu var. İnsanlar robot olmuş. Yazdıklarında duygu yoktur.
İsteseniz de kart yazamazsınız. Çünkü Kartın nasıl yazılacağını bilmezsiniz. Kime nasıl kart alınır seçmeyi bilemezsiniz. Anaya, babaya, kardeşe, arkadaşa , yara hep farlı kartlar alınır. Anlamlı duygulu ve sıcacık kartlar …Gerçi şimdi kartta yok.
Şimdi cep telefonu var. Ketçap pardon watsap var… Slm, mrb. gibi birçoğunu anlamadığım kelimelerle haberleşiyor gençler. Tabi güzel Türkçemizi katlederek.
Biliyor musunuz? Bazı arkadaşlarımla hiç telefonda konuşmadım. Telefonda seslerini tanıyabilir miyim diye düşünüyorum. Elbette bazılarını tanırım. Telefonla hiç konuşmadığım arkadaşları bir gün arayacağım.
Niye yazdım bunu? Onu da siz düşünün.
Bırakın ihmali birbirinizi arayın.
Hemen arayın.
Cesaretinizi toplayın.
Bu defa siz önce davranın,
Cesur olun.
Telefonu Yüzünüze kapatsa bile.
En azından nasıl “Alooo” dendigini öğrenmiş olursunuz.
Bak bu gün iki değerli kardeşimiz göç etti.
Keşke dememek için birbirinizi arayın…
Kaynak: http://www.kamudannethaber.com/yazarlar/dr-bahattin-ergezer-universite-hocasi-yazar-ve-siyasetci/cep-telefonumuz-yoktu/2018/
11 Mayıs 1961’de babasının öğretmenlik yaptığı Kastamonu ili Taşköprü ilçesi Alamakayış Köyü’nde doğdu. Dedeleri Kastamonu ili merkez Budamış / Kumara köyündendir. İlkokulu Kastamonu Akçakese köyünde okudu. 1978’de Kastamonu Göl Öğretmen Lisesi’ni bitirdi. Tatillerini çiftçilik yapan dedesinin köyünde geçirdi; köy işleriyle meşgul oldu, köy yaşantısını tanıdı. 1982’de Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde başladığı yüksek lisansını yarıda bırakmak zorunda kaldı. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema Televizyon Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. “Türk Sineması’nda Edebiyattan Yararlanma” adlı bitirme tezini hazırladı. 1985 yılında Ankara’da Ulaştırma Bakanlığı Telsiz Genel Müdürlüğünde çalışmaya başladı. 1987 yılında TRT’nin yardımcı prodüktörlük sınavını kazandı. Ankara Televizyonu Müzik Eğlence Programları Müdürlüğü’nde, Televizyon Dairesi Yurt Dışı Yayınlar Müdürlüğü’nde müzik, eğlence ve sanat programları yaptı. Bir Cumartesi Gecesi, Pazar Konseri, Mehter Musıkisi, Meşk Zamanı, Asya’dan Müzikli Esintiler, Avrasya Sanat, Toy, Köprü, Bizden Sesler gibi programlarda ve yüzlerce müzik topluluğu konseri programında yapımcı-yönetmen olarak çalıştı. 2000 yılında Türkmenistan Devlet Başkanı Safarmurad Türkmenbaşı’na sunulan “Altın Asra Girerken Türkmenistan” adlı kitabı hazırladı. 2004-2009 tarihleri arasında Televizyon Dairesi Başkanlığı Yurt Dışı Yayınlar Müdürlüğü görevini yürüttü. TRT INT ve TRT TÜRK kanallarının yayınlarının iyileştirilmesine; Yurt dışında yaşayan Türkler ve Türk Dünyasıyla doğrudan ilgili özel programların hazırlanmasına çalıştı. Bu görevi sırasında Bosna’da, Srebrenitsa’da Sırpların yaptığı soykırım hakkında “Mavi Kelebeğin İzinde” adıyla 26 saat süren bir canlı yayının yapılmasına öncülük etti. 2018 yılında emekli oldu. Türk Ocakları, Avrasya Yazarlar Birliği, GÖKAY gibi sivil toplum kuruluşlarında görev aldı. Arkadaşlarıyla birlikte Sinemasalı, Kuşlukta Yazarlar, Bala Kitap, DTCF BİRLİK topluluklarını kurdu. Türk Dünyası’nın meselelerine, sanata, sinemaya, edebiyata, Mehmet Akif’e, halkbilime, zekâ oyunlarına, satranca ilgi duydu. Katıldığı ilmi toplantılarda bildiriler sundu; Makaleleri değişik dergi ve gazetelerde, örütbağ sitelerinde yayınlandı. Sanal ortamlarda çeşitli topluluklar ve bloglar kurdu. Altın Asra Girerken Türkmenistan, Çapandaz (Şair Ergeş Uçkun hakkında) , Kitab-ı Öküz (Edebiyatımızdaki öküz fıkraları) ve Türk Zekâ Oyunları-1: Köçürme / Mangala (2.bsk) adlı yayınlanmış dört kitabı bulunmaktadır. İki çocuk babasıdır.
http://arslanevi.blogspot.com/
Do you like Arslan KÜÇÜKYILDIZ's articles? Follow on social!
Yorum bulunmamaktadır.