- H. Nihâl Atsız, Edebiyat Öğretmeni
- Alparslan Türkeş, Piyade Üsteğmen
- Hüseyin Namık Orkun Tarih Öğretmeni
- Nejdet Sancar Edebiyat Öğretmeni
- Hasan Ferit Cansever. Dr. Yüzbaşı
- Fethi Tevetoğlu, Dr. Üsteğmen
- Zeki Velidi Togan, Türk Tarihi Profesörü
- Hikmet Tanyu, İçişleri Bakanlığında Memur
- Reha Oğuz Türkkan, İ.Ü. Doktora Öğrencisi
- Hazma Sadi Özbek, Aydın Maliye Tahsilat Şefi
- Cemal Oğuz Öcal, Gazi Eğitim Enstitüsü Öğrencisi
- Said Bilgiç, Ankara Adliyesi’nde Hâkim Adayı
- Saim Bayrak, Temyiz Mahkemesi Evrak Memuru
- İsmet Rasin Tümtürk, İstanbul Belediyesi Murakıbı
- Cihat Savaşfer, Y.Mühendis Mektebi Öğrencisi
- Muzaffer Eriş
- Fehiman Altan
- Yusuf Kadıgil, Lise Öğrencisi
- Cebbar Şenel, Adana Adliyesi’nde Hâkim Adayı
- Nurullah Barıman, Piyade Teğmen
- Zeki Özgür(Sofuoğlu), Topçu Asteğmen
- Fazıl Hisarcıklı, Ulaştırma Asteğmen
27 Mayıs 1960 İhtilâli’nden donra 13 arkadaşı ile birlikte yurtdışına sürülen Alparslan Türkeş, 23 Şubat 1963’te sürgünde olduğu Hindistan’dan döndüğü zaman, Türkiye’de Türk Milliyetçiliğinin siyasal bir harekete dönüşmesi için onu bekleyen binlerce Türk Milliyetçisi vardı. Yakın arkadaşları ile birlikte, 22-23 Şubat 1964’te, CKMP’ye giren Türkeş siyasal Türk Milliyetçiliği hareketini başlattı. 8-9 Şubat 1969 Adana kongresinde partinin adının Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirilmesiyle bugüne kadar devam eden tarihî süreç başladı.
Başbuğ Alparslan Türkeş, vefat tarihi olan 4 Nisan 1997’ye kadar, Ülkücü Hareket’in milâdı olan 3 Mayıs 1944’ü, parti teşkilatları ve yan kuruluşlarında “3 Mayıs Türkçülük Günü” olarak kutlattı. Kendinden sonra da bu önemli günün Ülkücüler tarafından kutlanmasını vasiyet etti. İdeolojik hareketleri ayakta tutan en önemli unsur ruh ve heyecandır. Başbuğ bu gerçeği bildiği için Ülkücü Hareket’e 3 Mayıs Türkçülük günü ve Türk Dünyası Kurultayı ve Anadolu’da değişik şehirlerde kutlanan kurultayları bir miras olarak bırakmıştır.
Başbuğlarının izinden yürüyen Ülkücüler bu kutlu günü 3 Mayıs günü bulundukları her platformda kutlayacaklar, mücadele azimlerini yenileyeceklerdir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine uygun bir şekilde “Türk Milliyetçiliği”ni siyaset arenasında temsil etmek amacıyla Başbuğ Alparslan Türkeş tarafından kurulmuş olan Milliyetçi Hareket Partisi, bugün Türk Milliyetçiliğini ayaklarının altına aldığını iddia edip, Türk demekten korkan bir siyasi parti ile seçim ittifakı yapmıştır. Bunu davasan sapma olarak gören milyonlarca Türk Milliyetçisi bugün İYİ Parti saflarında Türkiye’nin her bölgesinde “3 Mayıs Türkçülük Bayramı”nı kutlamaktadır.
TANRI TÜRKÜ KORUSUN ve YÜCELTSİN
Yorum bulunmamaktadır.